De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Aanmelding voor de start

Momenteel vindt u hier de info zoals die gold voor de editie 2017. Voor de editie 2018 kunnen er wijzigingen zijn.

Iedere ochtend dienen de deelnemers zich in Mechelen aan te melden; zij die enkel een namiddagetappe van 125 km fietsen, melden zich aan in de middagstad. Wie een hele dag fietst maar in de namiddag geregistreerd is voor een ander peloton of andere snelheid, moet zich in de middagstad opnieuw aanmelden om met het juiste stuurplaatje aan de start te verschijnen.

Zorg dat je als deelnemer zeker je teamnummer bij de hand hebt wanneer je je komt aanmelden. Alle fietsers werden zorgvuldig verdeeld over de zes pelotons. Wisselen van peloton is niet meer mogelijk.

Na het tekenen van het startblad krijgt iedere deelnemer volgende items mee:

  Het polsbandje

  Als 1000 km-deelnemer word je door ons in de watten gelegd en hoef je enkel aan fietsen te denken. Onderweg krijg je een bevoorrading en lunch, bij de middagstops en in Mechelen is er een bewaakte fietsenparking, ’s avonds hebben de mensen die een hele dag op de fiets hebben gezeten (dag- en solorijders) recht op een massage en zijn er ook douches … Om van al deze zaken te genieten, krijg je bij de aanmelding voor je rit van ons een polsbandje.

  Het bagagelabel

  Zowel in Mechelen als op de middagstops is er een bagagestand. Bij het begin van je rit kan je daar je dagbagage afgeven, en vervolgens wordt die naar het einde van elke etappe gebracht. Bij aankomst van je rit heb je dus, op vertoon van je bagagelabel, meteen je eigen spullen bij de hand.

  Het parcourskaartje

  Je krijgt ook een parcourskaartje mee, een sticker voor op je fietsbuis met hierop de tijdstabel in verkorte versie. Handig om de rit goed in te delen. Of leuk om te weten hoeveel kilometer je nog moet fietsen alvorens je je supporters langs de weg zult zien staan.

  Het stuurplaatje

  Fietsers zonder stuurplaatje worden als zwartrijder beschouwd en uit de pelotons geweerd.

  Wat staat er op het stuurplaatje?

  • Het teamnummer
  • Een D, V of N voor fietsers die een volledige dag of enkel de voor- of de namiddag fietsen, of een X voor solofietsers
  • Kleur verschillend per dag en een kleur ter aanduiding van het peloton

  De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

  Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

  Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

  Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

  Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

  Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.