De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Een ervaren rot, twee gebetenen door de microbe en een newbie

Man, man ... wat zijn we weer trots op onze meters en peters. Twee supermeters en twee coole peters die onze 1000 km met veel zorg naar z'n achtste verjaardag zullen leiden.

  • Nadat nieuwsanker Goedele Wachters, vorig jaar al meter, door een blessure niet kon meefietsen afgelopen mei, wilde ze absoluut een tweede termijn.
  • Radiopresentatrice Eva De Roo (Studio Brussel) presenteerde de slotshow van de voorbije editie, werd net als Goedele volledig gebeten door de microbe en fietst mee voor haar aan kanker overleden opa.
  • Onze ervaren rot is Jan Paternoster, zanger-gitarist van de Black Box Revelation. Hij staat straks voor de vierde keer aan de start.
  • Acteur Bart Van Avermaet, de nieuweling in de 1000 km-familie, verloor z'n beide ouders aan kanker, beiden na een lange en moeilijke strijd. Hij doet mee om ervoor te zorgen dat patiënten van nu en de toekomst zo'n lijdensweg niet meer hoeven mee te maken.

Later stellen we hen uitgebreider aan jullie voor, maar in onderstaande radiospotjes geven ze al mee waarom ze meefietsen.

Goedele Wachters

Eva De Roo

Jan Paternoster

Bart Van Avermaet

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.