De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Een waar belevingsweekend

Momenteel vindt u hier de info zoals die gold voor de editie 2017. Voor de editie 2018 kunnen er wijzigingen zijn.

Het fietsen staat natuurlijk centraal in de 1000 km, maar ook in de rand is er enorm veel te beleven en maken we er vier dagen feest van.

Hulde aan alle kankerpatiënten

We trappen met z’n allen samen tegen kanker en steken zo een hart onder de riem van alle kankerpatiënten. Op dag 1, voor de start in Mechelen en bij het vertrek 's middags in Bornem, staan we ook effectief even stil bij het waarom van deze vierdaagse. 

Trofee van de Langste Erehaag

Sinds 2012 houden de vier middagsteden een competitie om de langste erehaag. De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun stad een zo lang mogelijke mensenketting te vormen. Een gerechtsdeurwaarder zal de lengte van de erehaag officieel vaststellen en sponsor KBC deelt aan iedere toeschouwer een fietsbel uit om de renners met de nodige luister te onthalen. Voor onze fietsers, de eigenlijke helden van het hemelvaartweekend, telkens een waar kippenvelmoment. Tijdens het slotfeest op de Grote Markt van Mechelen wordt vervolgens de trofee uitgereikt. De Trofee van de Langste Erehaag bestaat sinds 2012; de voorbije winnaars waren Brasschaat (890 toeschouwers), Bilzen (2294), Landen (2440), Vorselaar (2286) en Torhout (3465).

Hoe gaat het in z’n werk?

  • verwelkoming vanaf 11.30 uur
  • vorming erehaag: tussen 11.45 en 12.15 uur
  • opmeten erehaag door gerechtsdeurwaarder: tussen 12.00 en 12.15 uur
  • aankomst zeven pelotons: tussen 12.20 en 12.40 uur

Evenementendorpen

Mobiliseer iedereen die je kent om de langste erehaag mee te vormen. Niet alleen vormt dit een enorme steun voor de fietsers, maar er zal in de middagsteden ook heel wat te beleven zijn. In elke middagstad wordt er namelijk een heus evenementendorp opgebouwd. Alle zintuigen worden er bespeeld: er zijn optredens, kinderanimatie, shows, eet- en drankstandjes ... Allemaal verzorgd door de plaatselijke verenigingen van de middagstad. 

Wat hebben we dit jaar al zien staan in het programma van de middagsteden? De Ghost Rockers, De Romeo's, Sam Gooris, De Grootste Kaffeklasj ... Bekijk op de sites van de middagsteden wat ze allemaal in petto hebben:

Aankomsten in Mechelen

Dagelijks zorgt een coverband bij de aankomst van de pelotons op de Grote Markt in Mechelen voor een muzikale verwelkoming. Dit jaar zijn dat:

Elke avond hebben we dus een sfeervolle Grote Markt.
Het wordt absoluut de moeite om als supporter af te zakken naar Mechelen, en voor de fietsers is het tevens een aangename beloning op het einde van hun mooie prestatie. De pelotons komen aan tussen 17.30 en 19.15 uur.

Spetterend slotfeest

Op zondag 28 mei wuiven we dan allemaal samen op een spetterend slotfeest de achtste editie van de 1000 km uit. Bovendien zendt Studio Brussel die dag opnieuw live uit vanop de Grote Markt, van 16u tot 20u! 

Breng dus allemaal jullie vrienden, familieleden, collega’s en supporters mee naar de slotdag. 

Wat mag je allemaal verwachten op ons slotfeest, dat start om 17.00 uur?

  • Aankomst zeven pelotons
  • Interviews ter plaatse met deelnemers, door presentator Olivier Schalbroeck en sidekick Linde Merckpoel (Studio Brussel)
  • Uitreiking Trofee van de Langste Erehaag
  • Huldiging teams
  • Swingende muziek (mét surprise act!)
  • Met een frisdrank of een frisse Tongerlo in de hand maken we er een superavond van. De deelnemers kunnen zondagavond aan de stand van Kom op tegen Kanker (gelegen naast de drankentent) trouwens naast hun medailles ook enkele gratis drankbonnetjes krijgen. Belangrijk: meer drankbonnetjes kunnen aangekocht worden met de bankkaart, dus extra cash geld hoef je niet op zak te hebben.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.