De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Vier absolute toppers

De schoenen van Goedele Wachters, Eva De Roo, Bart Van Avermaet en Jan Paternoster zijn enorm groot om te vullen, maar we zijn ervan overtuigd dat onze nieuwe peters en meters de juiste maat hebben. Met Imke Courtois, Ihsane Chioua Lekhli, Sven De Leijer en Karl Vannieuwkerke hebben we weer vier absolute toppers. Zij zijn op en top gemotiveerd en wij zijn superblij met deze vier mooie mensen aan boord.

In aanloop naar de 1000 km vertellen ze waarom zij ook zelf op en top gemotiveerd zijn.

Te beginnen met Ihsane Chioua Lekhli:

‘Gehoord van Goedele hoe fantastisch en warm de 1000 km is’

‘Toen ik de vraag kreeg van Kom op tegen Kanker om meter te worden van de 1000 km, heb ik weliswaar een klein beetje bedenktijd gevraagd, maar in mijn hoofd was het meteen volmondig ‘Ja!’. Waarom? Omdat het simpelweg belangrijk is. Ik heb ook vrienden en collega’s, zoals Ivan De Vadder, die kanker gehad hebben of die er nu tegen strijden, en je ziet gewoon hoeveel dat beetje steun betekent. Ook indirecte steun, zoals deelname aan de 1000 km. Daarnaast had ik van mijn collega Goedele Wachters gehoord wat een fantastisch en warm event het is. Zij was meter in 2017 en vertelde me dat ze van die vier dagen, én van de aanloop ernaartoe, zo’n gigantisch positief gevoel heeft gekregen. Dus ik kijk er enorm naar uit. Ik denk dat het heel bijzonder wordt. Al is er, met mijn conditie van de gemiddelde Vlaming, wel nog wat werk aan de winkel, denk ik. Ik ga wel af en toe lopen en zwemmen, maar fietsen heb ik nog nooit gedaan. Mijn doel is alleszins om te laten zien dat iedereen kan meedoen aan de 1000 km. Hopelijk lukt dat.’

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.