De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Parcours

Opgelet: Dit is het parcours van de editie 2017. Het parcours van de negende editie wordt in het voorjaar van 2018 bekendgemaakt.

Het parcours bestaat uit acht ritten van 125 km. Elke ochtend fietsen onze pelotons vanuit Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. Halfweg elk traject, ongeveer na 60 km, houden we een kwartier halt om bij de bevoorrading het krachtenarsenaal weer aan te vullen. In 2017 waren de middagsteden Bornem (25 mei), Bocholt (26 mei), Ingelmunster (27 mei) en Ninove (28 mei). Lees meer

Er zijn drie snelheden (gemiddeld 24, 27 en 30 km/u). 
We werken opnieuw met het lussensysteem, waarbij drie pelotons het parcours in wijzerzin rijden (richting A - 24/groen, 27/oranje, 30/rood) en de andere drie in tegenwijzerzin (richting B - 24/blauw, 27/geel, 30/paars). Er is sinds dit jaar ook een zevende peloton (richting A - 27/bruin). De snelheid en richting hiervan werd tijdens de fietsersregistratie bepaald, afhankelijk van de populariteit van de andere pelotons. Alle bruine pelotons volgen de snelheid en de richting van 27/oranje.

Parcours 2017

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.