De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Parkeren in Mechelen en de middagsteden

Momenteel vindt u hier de info zoals die gold voor de editie 2017. Voor de editie 2018 kunnen er wijzigingen zijn.

Een boete of, nog erger, een weggesleepte wagen kan een flinke domper op je weekend zetten. Waar parkeer je dus best tijdens het hemelvaartweekend?

Mechelen

In Mechelen heb je de keuze tussen een duurdere parking in het centrum en drie goedkopere randparkings, die bovendien in het weekend en op feestdagen gratis zijn. De randparkings liggen op tien minuten wandelafstand van het centrum. Je kan ook gratis parkeren op het Douaneplein, net buiten de stadsring. Opgelet: volg hier zeker de aangeduide parkeervoorschriften!
Alle info op http://toerisme.mechelen.be/met-de-auto.

Middagsteden

In de middagsteden is er een verkeersplan met verschillende parkings. Iedere fietser heeft recht op één plaats op onze deelnemersparking, en daarnaast zijn er parkings voor medewerkers en voor het publiek:

  • voor de deelnemers = BLAUW

     
  • voor de medewerkers (organisatie/vrijwilligers) = ROOD

     
  • voor het publiek = GROEN

Zonder speciale P-kaart kun je niet parkeren op de rode en blauwe parkings. Fietsers krijgen hun blauwe parkeerkaart toegestuurd op 15 mei.

Hoe kun je de verschillende parkings bereiken?

Bij het naderen van de parkings zullen de gekleurde pijlen je de weg wijzen. Stewards leiden bovendien op de verschillende parkings alles in goede banen en zullen jou, indien de parking vol is, doorverwijzen naar parkeergelegenheden in de buurt.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.