De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Bie - There

Deze steunmodule is enkel bedoeld voor giften; een gift betekent dat er geen materiële tegenprestatie tegenover staat.
Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van het team.

Jouw adresgegevens zijn beschikbaar voor Kom op tegen Kanker en voor de titularis van dit team. Deze gegevens kunnen o.a. gebruikt worden om je te bedanken voor je storting en je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Ze kunnen worden opgeslagen in onze gebruikersdatabank, maar worden nooit doorgegeven aan derden. Wil je je gegevens inkijken, wijzigen of laten verwijderen, of wil je niet dat je gegevens beschikbaar zijn voor de titularis van dit team? Stuur dan een e-mail naar 1000km@komoptegenkanker.be.

3 teams
15.792 EUR ingezameld
3 teams kunnen starten
0 teams kunnen niet starten

Een patiënt van Bie, die ondertussen ook een beetje een vriend geworden was, beloofde Bie deel te nemen aan Kom op tegen Kanker. Hij hield woord en zo ging de bal aan het rollen. Bie was een dynamische jonge tandartse met een drukke praktijk die op korte termijn alles moest verliezen door een hersentumor maar desondanks haar optimisme wist te bewaren. We dragen onze deelname op aan Bie, om haar optimisme eer aan te doen, om het leven te 'feesten', omdat we gezond zijn en het kunnen. Wij willen onze bijdrage leveren aan Kom op tegen Kanker om via wetenschappelijk onderzoek in de toekomst een betere therapie te vinden en zo heel wat ellende te besparen.

Het verhaal van Bie ...

Juni 2012 was ik op bezoek bij Bie:
"Ik heb een hersentumor", wist ze me te vertellen, "Het is echt ernstig! ..." Ze had gevraagd aan de dokter hoe het in zijn werk ging. "Ze boren je schedel open en dan gewoon het deksel van de doos en dat stuk wegnemen ... Maar ja, het is wel in mijn hersenen hé ... Joost mag weten wat voor een mens ik daarna ben."

De ingreep moest snel gebeuren midden in de exames van de kinderen (Laura 3de Bachelor Burgerlijk en Bob 1ste jaar geneeskunde)." Jullie kunnen maar één ding voor me doen. Concentreer jullie op jullie exames, da's voor mij een zorg minder." Zij slaagden wonderbaarlijk goed. Na de ingreep en anatomo-pathologisch onderzoek bleek de  prognose slecht ... Normaal maar 6 maanden meer te leven. Ik kon dat moeilijk geloven ... Toch begon Bie moedig als alleenstaande jonge vrouw met een drukke praktijk en twee studenten aan het behandeltraject. Enthousiast ook aan experimentele therapie. Gedaan activiteiten, gedaan sporten, opdoeken praktijk.

We durfden toch te hopen, want blijkbaar zijn er patiënten met hersentumoren die toch 10 jaar overleven.

Mei 2013: de therapie is bijna achter de rug. Het leven lacht haar weer toe met het ontluiken van de lente en de natuur, weer dansen, fietsen, autorijden ... vrij zijn. Ze begon weer  plannen te maken; misschien geen praktijk meer, maar vrijwilligerswerk in het hospitaal. Het noodlot sloeg echter toe: nog geen maand later was Bie plots tot aan haar middel verlamd.

"Ach, het leven in een rolstoel kan ook een mooi leven zijn ... toch?" Bie verblijft nu in het ziekenhuis op palliatieve zorgen, en ik denk: hoeveel leven komt er nog? De dokter komt een einde maken aan elke vorm van (valse) hoop: "Mevrouw, u moet nu in weken en niet meer in maanden denken. Als u nog iets moet regelen, kunt u er best werk van maken."... !?

"Zeg, kom je me bezoeken in mijn vijfsterrenbuitenverblijf? Het eten is echt lekker, goede bediening en ze zetten je in een bad met prachtige achtergrondmuziek, gedimde lichten ... en ik mag daar zo lang zitten als ik wil. ZAAAlig! Weet jij wel hoe fantastisch dat is om een bad te nemen?!" Kort daarop lukt het niet meer met al die sondes die in haar lichaam zitten en wordt er een stoma geplaatst. Gedaan dat bad; te veel risico op infectie. "Weet je, ze zetten je op een stoel en dan in de douche. Ook heerlijk zo'n douche, hoor..."

Bie is warm omringd. Met de hulp van familie, vrienden en verplegend personeel gaat ze terug naar huis ... Elke dag kan ze iets minder, maar elke dag geniet ze van het leven en blijft ze vrolijk. "Ik heb een fantastisch jaar achter de rug, mijn bonusjaar", lacht ze. ... Tot ze uiteindelijk zacht inslaapt.

Wil je ons team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop hierboven.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 of 733-1999999-83 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170 097 220.

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van dit team).

Wil je ons team steunen, dan kan dit door:

  • online een gift te doen via de knop hierboven.
  • een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983 met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170040010

Vanaf 40 euro per jaar is zo'n gift fiscaal aftrekbaar (BELANGRIJK: Een donatie geldt pas als gift als er geen materiële tegenprestatie tegenover staat. Wie de opbrengst van een actie wil storten, kan dit via overschrijving of e-banking op BE14 7331 9999 9983 met de vermelding ‘ACTIE’ en de code van dit team).

Acties van dit team

Dit team heeft momenteel geen acties.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.