De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2010 - Nog geen vaste gaststad

De eerste editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker was al meteen een daverend succes: 152 teams en 750.000 euro voor het onderzoek naar de behandeling van zeldzame tumoren. Meteen werd ook duidelijk dat de 1000 km niet zomaar een fietsevent is. Iedereen reed tegen kanker, iedereen was er met een reden. De deelnemers vonden elkaar, en er werden enkele hechte vriendschappen gevormd.

In 2010 hadden we nog geen vaste gaststad. Het parcours: Oostende-Leuven (middagstop Assenede), Leuven-Gent (Aalst), Gent-Hasselt (Aarschot), en Hasselt-Antwerpen (Turnhout). We hadden wel al een meter en drie peters, met name Sabine Appelmans, Paul Herygers, Sven Nys en Michel Wuyts.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.