De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2013 - Kaap van de 2 miljoen euro overschreden

Voor het tweede jaar op rij moesten de inschrijvingen vroegtijdig worden afgesloten. Opnieuw een gigantisch succes dus. In het hemelvaartweekend trapten uiteindelijk bijna 3000 fietsers uit 459 teams 2,295 miljoen euro bij elkaar. Een uiterst welgekomen som voor het onderzoek naar orgaan- en weefselsparende behandelingsstrategieën.

De vierde editie kreeg een primeur, want voor het eerst kregen de pelotons met regen te maken. Dat kon hen echter niet deren. Op het huldemoment in middagstop Kalmthout kregen deelnemer en kankerpatiënt Leo Coene en acteur Warre Borgmans het hele plein stil. De trofee voor de langste erehaag ging naar het Limburgse Bilzen, dat het met 2294 mensen haalde voor Kalmthout, Deinze en Roeselare.

Annemie Struyf, Eva Daeleman, Jan Hautekiet en Leo Van der Elst waren voor het tweede jaar op rij onze voortreffelijke meters en peters.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.