De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2014 - Jubileum met hoog bezoek

Ons vijfjarig jubileum, en opnieuw een recordjaar: de deelname van 527 teams bracht 2,635 miljoen euro bij elkaar voor het onderzoek naar diagnose en therapie van residuele tumorcellen en metastasen (uitzaaiingen). Het record kwam mede tot stand door een aanpassing in het concept: om de veiligheid te garanderen, waren er elke dag vijf pelotons. Drie pelotons reden het parcours in wijzerzin en twee in tegenwijzerzin.

Op de eerste middagstop in Landen was er hoog bezoek, want koningin Mathilde woonde het huldemoment bij. Landen won meteen ook de trofee van de langste erehaag, met 2440 aanwezigen. De drie andere middagsteden waren Geel, Waregem en Evergem.

Saartje Vandendriessche, Maaike Cafmeyer, Karel Van Eetvelt en Showbizz Bart waren onze meters en peters van dienst.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.