De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

2017 - Warm, in alle betekenissen van het woord

De achtste editie van onze 1000 km voor Kom op tegen Kanker was er opnieuw eentje om in te kaderen. Maar liefst 817 teams trapten samen tegen kanker en zorgden ervoor dat dat Kom op tegen Kanker een recordbedrag van 4.085.000 euro kon schenken aan klinisch onderzoek. De 4316 fietsers (3338 mannen (114 solo) en 978 vrouwen (13 solo)) legden hun rit(ten) af in absoluut zomerweer.

Voor de zesde keer werd de Trofee van de Langste Erehaag uitgereikt. Het Limburgse Bocholt haalde het met 2832 mensen nipt voor Ninove (2731). De sfeer en het onthaal waren er onvergetelijk, net als in de twee andere middagsteden Bornem en Ingelmunster. 

Meters Goedele Wachters en Eva De Roo en peters Bart Van Avermaet en Jan Paternoster (die de 1000 km solo aflegde) genoten het hele hemelvaartweekend met volle teugen. De campagne “1000 km in hun naam” werd voor het tweede jaar op rij fel geapprecieerd, met 4336 aangemaakte buttons. En ook de passages van door de Waaslandtunnel, over het testcircuit van Ford in Lommel en door de Ghelamco Arena konden op veel bijval rekenen. 

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.