De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Aanmelding voor de start

Iedere ochtend dienen de deelnemers zich in Mechelen aan te melden; zij die enkel een namiddagetappe van 125 km fietsen, melden zich aan in de middagstad. Wie een hele dag fietst maar in de namiddag geregistreerd is voor een ander peloton of andere snelheid, ontvangt bij registratie in Mechelen ook het startmateriaal voor de namiddagetappe. Vergeet voor aanvang van de namiddagrit dan niet om het juiste stuurplaatje te bevestigen.

Zorg dat je als deelnemer zeker je teamnummer bij de hand hebt wanneer je je komt aanmelden. Alle fietsers werden zorgvuldig verdeeld over de acht pelotons. Wisselen van peloton is niet meer mogelijk.

Na het tekenen van het startblad krijgt iedere deelnemer volgende items mee:

  Het polsbandje

  Als 1000km-deelnemer word je door ons in de watten gelegd en hoef je enkel aan fietsen te denken. Onderweg krijg je een bevoorrading en lunch, bij de middagstops en in Mechelen is er een bewaakte fietsenparking, ’s avonds is er gelegenheid om te douchen.  Solo- en dagfietsers hebben op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond recht op een massage bij aankomst in Mechelen. Om van al deze zaken te genieten, krijg je bij de aanmelding voor je rit van ons een polsbandje.

  Het bagagelabel

  Zowel in Mechelen als op de middagstops is er een bagagestand. Bij het begin van je rit kun je daar je bagage afgeven, en vervolgens wordt die naar het einde van elke etappe gebracht. Bij aankomst van je rit heb je dus, op vertoon van je bagagelabel, meteen je eigen spullen bij de hand. Ook dag- en solorijders kunnen in de middagsteden hun bagage dus ophalen als ze dat willen.

  Het parcourskaartje

  Je krijgt ook een parcourskaartje mee, een sticker voor op je fietsbuis met hierop de tijdstabel in verkorte versie. Handig om de rit goed in te delen. Of leuk om te weten hoeveel kilometer je nog moet fietsen alvorens je je supporters langs de weg zult zien staan.

  Het stuurplaatje

  Bevestig het stuurplaatje duidelijk zichtbaar aan je stuur met de daarvoor voorziene spanbandjes. Fietsers zonder stuurplaatje worden als zwartrijder beschouwd en uit de pelotons geweerd.

  Wat staat er op het stuurplaatje?

  • Het teamnummer.
  • Een D, V of N voor fietsers die een volledige dag of enkel de voor- of de namiddag fietsen. Of een X voor solofietsers.
  • Kleur verschillend per dag en een kleur ter aanduiding van het peloton.

  De solofietsers ontvangen daarnaast ook speciale schoenovertrekjes, waardoor ze goed herkenbaar zijn in onze pelotons.

  De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

  Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

  Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

  Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

  Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

  Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.