De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Editie 2018

Maar liefst 986 teams namen deel aan de negende editie van de 1000 km. Samen met een massa supporters en vrijwilligers maakten ze er een gigantisch succes van. Ze overtroffen zelfs onze stoutste dromen en zamelden samen 4.930.000 euro in, opnieuw een record.

Meters Imke Courtois en Ihsane Chioua Lehkli en peters Karl Vannieuwkerke en Sven De Leijer konden dan ook niet achterblijven. Zij trapten enthousiast mee tijdens het hemelvaartweekend en waren na elke rit diep onder de indruk van de vele moedige verhalen die ze hoorden in de pelotons.

In de middagsteden Boechout, Leopoldsburg, Zottegem en Harelbeke kregen de pelotons dan ook de warme ontvangst die ze verdienden. In Leopoldsburg wachtten 1993 mensen de fietsers van de 1000 km op. Zij vormden samen de langste erehaag van deze editie. Leopoldsburg mocht dan ook trots de Trofee van de Langste Erehaag in ontvangst nemen.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.