De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Het internationale peloton

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker viert volgend jaar zijn 10de verjaardag. Naar aanleiding van die verjaardag komt er tijdens het hemelvaartweekend eenmalig een internationaal peloton. Dat reist op woensdag 29 mei vanuit Brussel-Zuid met de trein richting Frankrijk.

 

Parcours

Het internationale peloton vertrekt op donderdag 30 mei in Lyon voor een uitdagende en afwisselende vierdaagse en rijdt via de Bourgogne, de Champagnestreek en Nord-Pas de Calais tot in Oudenaarde. Daar sluit het aan bij de andere pelotons voor de laatste rit naar Mechelen, waar alle fietsers samen kunnen genieten van een spetterend slotfeest.
Bekijk de parcourskaarten.

Elke rit telt ongeveer 250 km. Het internationale peloton zal gemiddeld 27 km per uur fietsen.

 

Prijs

Transport (facultatief)

Treinrit van Brussel-Zuid naar Lyon op 29 mei

+ transport van 1 fiets

+ transfer van station Lyon naar hotel

= 185 euro
 

Overnachtingen (verplicht)

  • 4 nachten halfpension* in driesterrenhotels (of equivalent) op basis van een dubbele bezetting in een tweepersoonskamer: 500 euro per persoon
    * Drank is niet in de hotelprijs inbegrepen, behalve koffie en thee bij het ontbijt. Tijdens het fietsen en bij aankomst wordt wel gratis (sport)drank voorzien.

Bij registratie wordt een voorschot van 250 euro gevraagd. De afrekening van het restbedrag volgt in het voorjaar.

Alle bedragen zijn maximumprijzen en kunnen dalen in functie van volumekortingen en eventuele sponsoring.

Om mee te kunnen fietsen in het internationale peloton zamel je net zoals de teams in de nationale pelotons 5000 euro startgeld in. Dit geld gaat volledig naar kankeronderzoek.


Ondersteuning onderweg

De fietsers van het internationale peloton kunnen rekenen op dezelfde ondersteuning als de andere pelotons van de 1000 km. Zo wordt ook het internationale peloton begeleid door wegkapteins en worden er onderweg bevoorradingen, lunch en technische en medische bijstand voorzien. De deelnemers zijn ook verzekerd voor lichamelijke schade.

Alleen een volledig verkeersvrij parcours in Frankrijk kunnen we niet garanderen voor het internationale peloton.


Peter Maarten Vangramberen

Meerijden in het internationale peloton belooft een intense ervaring te worden, vol solidariteit en samenhorigheid. Maarten Vangramberen is daarom alvast van de partij als peter.

Het internationale peloton is ondertussen volzet. Je kunt je gegevens wel nog achterlaten op de wachtlijst.

 

Heb je nog vragen? Dan vind je hier al een heleboel antwoorden.

 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.