De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Laat je masseren voor een sneller herstel

Een massage na een sportieve inspanning als de 1000 km is absoluut geen overbodige luxe, zeker als je de dag nadien opnieuw moet fietsen. Zowel op donderdag-, vrijdag- als zaterdagavond staat daarom een team kinesisten klaar op de Grote Markt van Mechelen om een goede sportmassage te geven aan de deelnemers die een volledige dag (250 km) hebben gefietst. Zij masseren de afvalstoffen (die vermoeidheidsverschijnselen, pijn en kramp veroorzaken) uit de spieren, waardoor je sneller herstelt. Belangrijk voor wie net heeft gefietst, en zeker voor zij die de dag(en) nadien nog etappes afleggen.

Voor de fietsers die de volledige 1000 km op hun eentje afleggen, is er een extraatje: zij krijgen een heuse VIP-massage. In een aparte tent worden zij opgewacht door een van onze medewerkers. De renner wordt er door een van de masseurs met veel vakbekwaamheid onder handen genomen.

Na aankomst op de Grote Markt kunnen solo- en dagfietsers zich aanmelden aan de massagetent. Omdat solofietsers de dag nadien weer fris en monter aan de start moeten staan, geven masseurs hen voorrang op dagfietsers.

Op zondag zijn er geen massages, maar dan kan je de beentjes lekker losgooien tijdens het slotfeest.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.