De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Middagsteden 2019

De 10de editie van de 1000 km wordt een echte feesteditie en ook de 4 middagsteden zullen daar met veel enthousiasme aan meewerken.

De fietsers zullen er dan ook op gepaste wijze worden onthaald, de toeschouwers zullen er in de watten worden gelegd en de strijd om de Trofee van de Langste Erehaag zal er hevig zijn!

Welke middagsteden op dag 1, 2 en 3 voor de ontvangst zorgen, is nog even geheim. Op dag 4 zorgt Oudenaarde voor een warm welkom!

 

2 juni: Oudenaarde

Oudenaarde is dé fietsstad van de Vlaamse Ardennen. Sinds 2012 is Oudenaarde de trotse aankomststad van één van ‘s werelds grootste wielerklassiekers: de Ronde van Vlaanderen. Over dé Vlaamse wielerklassieker kom je ook alles te weten in het belevingsmuseum Centrum Ronde van Vlaanderen, ingeplant in de oude stadskern. Hier is het alle dagen Ronde van Vlaanderen!

Daarnaast is Oudenaarde het perfecte startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels. Het stadsmuseum MOU brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag. Ook in de stad zelf vind je talrijke monumenten en historische gebouwen op wandelafstand van elkaar. Ideaal om tussendoor ook Oudenaarde als hippe shoppingstad te leren kennen.

Afsluiten kun je er doen met een streekbier van één van de vier ambachtelijke brouwerijen die de stad nog altijd telt. Al in de 12de eeuw stookten de brouwers de ketels warm om van Oudenaarde de Vlaamse ‘bruine’ bierstad bij uitstek te maken.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.