De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Achtste editie breekt record met 4.085.000 euro opbrengst

28.05.2017

Onze fietsers overtroffen onze stoutste dromen en trotseerden de hittegolf die hen flankeerde tijdens deze achtste editie. Dit jaar zamelden ze 4.085.000 euro in, opnieuw een absoluut record. Goed voor een totaal van 16.724.000 euro in acht edities. Met de opbrengst financiert Kom op tegen Kanker klinisch onderzoek waar de overheid of de farma-industrie geen oog voor heeft.

Schouder aan schouder reden honderden renners deze avond de Grote Markt van Mechelen op. Daarmee eindigde de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dat de fietsvierdaagse een record van ruim 4 miljoen euro opbracht, maakte de aankomst des te emotioneler. ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker blijft een succesformule', jubelde Marc Michils. 'In acht jaar tijd staat de teller van het ingezamelde bedrag op 16.724.000 euro.'

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.