De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Onze middagsteden

Met Boechout, Leopoldsburg, Zottegem en Harelbeke mogen we als organisatie van de 1000 km weer in onze handjes wrijven. Het enthousiasme in onze vier middagsteden voor de editie 2018 is immens. En dat laat ons toe om nu al met een gerust hart te stellen: de fietsers zullen opnieuw heel warm onthaald worden, de toeschouwers zullen weer in de watten gelegd worden en de strijd om de Trofee van de Langste Erehaag zal weer hevig zijn!

 

Boechout (donderdag 10 mei)

Boechout verwelkomt de deelnemers en supporters van de 1000 km op 10 mei zoals alleen Boechout dat kan: met Sfinks Mundial, natuurlijk! Kom vanaf 10 uur gratis kennismaken met dit hoogst gezellige festival op het Molenveld. Je kunt er genieten van een heerlijk dagje muziek van overal en dichtbij, afgewerkt met een flinke laag Boechoutse gezelligheid. Met superlekker streetfood, de kidz area (met grime, een zweefmolen, verschillende workshops …), een wereldse markt en onvergetelijke optredens wordt het zeker en vast een topdag!

Programma Sfinks Mundial
10.30 u: De KetnetBand
13 u: De Karavaan (gipsy - folk)
15 u: Koba (afro - soukous)
17 u: Rootman J. & the Zionyouth Crew (roots - reggae)
19 u: The Grey Stars (gnawa - rock)
21 u: Maykel Lopez y su Nueva Dimensión (salsa - fiesta)
22.30 u: Kurkdroog (urban dj-set)

Vorm mee de Langste Erehaag
Van het Sfinks Mundialpodium trekken we in stoet, begeleid door de lokale fanfare Los Zaperos, naar de middagaankomst. Daar vormen we vanaf 11.30 uur een erehaag, want Boechout strijdt maar wat graag mee voor de Trofee van de Langste Erehaag. Verrassende straattheateracts en verschillende Boechoutse verenigingen zetten daarom ook hun beste beentje voor. Vanaf 12.27 uur verwelkomen we de renners met belgerinkel.

Bekijk de wegbeschrijving en download je parkeerkaart voor supporters

Website Boechout

Leopoldsburg (vrijdag 11 mei)

Leopoldsburg kon een heleboel grote namen strikken om de deelnemers en supporters van de 1000 km welkom te heten als middagstad. Onder meer Sam Gooris, Bart Kaëll en Soulbrothers zullen er het beste van zichzelf geven. Ook vele anderen zorgen ervoor dat het vanaf 10.30 uur een echt volksfeest wordt op 11 mei. Zullen er ook zijn: straatartiesten, een trommelkorps, een ballonnenkunstenaar en ... senioren op scooters. Redenen genoeg dus om binnenkort naar het Koningin Astridplein in Leopoldsburg te trekken.


Programma optredens
10.30 u: Sam Gooris
12.50 u: Sönor
14.30 u: Fons en Die Van Ons
16.30 u: Bart Kaëll
17.45 u: Soulbrothers

Vorm mee de Langste Erehaag
In de strijd om de Trofee van de Langste Erehaag is Leopoldsburg niet van plan zich te laten kennen. Vorm vanaf 11.35 uur dus zeker mee een lange mensenketting om de pelotons van de 1000 km warm te onthalen, op het Koningin Astridplein en langs de Generaal Lemanstraat, het Bevrijdingsplein en de Kolonel Van Heesbekestraat tot aan het Koning Albert I-plein. Mobiliseer vrienden, familie en buren of breng je hele vereniging mee en kom allemaal in dezelfde outfit! Maak spandoeken en zorg dat je gezien wordt! Je vervelen wordt onmogelijk, want er is heel wat straatanimatie voorzien.

Bekijk de wegbeschrijving en download je parkeerkaart voor supporters

Website Leopoldsburg

Zottegem (zaterdag 12 mei)

Kom op 12 mei zeker naar Zottegem. Het evenementendorp op de parking aan de Bevegemse Vijvers is die dag het decor voor een echt volksfeest. Tussen 10.30 en 17 uur kun je er genieten van optredens, (kinder)animatie, eten en drinken... Kom fietsen op rollen, geniet van straattheater door Puur Lain en Ron Jaluai en ontdek wie de hangjongeren uit Zottegem zijn. De kinderen kunnen zich uitleven in het kinderdorp, met springkastelen, volksspelen, een Lancelot-draaimolen, gekke fietsen en meer.

Programma optredens
10.30 u: JEUK (een livekidsband onder leiding van Jan Pladijs)
14.30 u: Baba Yega (de waanzinnig populaire dansformatie uit Belgium's Got Talent)
16 u: Guy Swinnen Band (de goeroe van een generatie rockers)

Vorm mee de Langste Erehaag
Zottegem geeft ook de renners graag een warm welkom. De stad gaat bovendien de concurrentie aan met de drie andere middagsteden om de Trofee van de Langste Erehaag te winnen!
De erehaag wordt gevormd vlak voor de aankomst van de pelotons, tussen 11.30 en 11.45 uur. De eerste renners worden verwacht rond 12.27 uur! Een gerechtsdeurwaarder komt alle deelnemers tellen. De Zottegemse stadsreuzen zijn alvast van de partij. Ook de dames en heren van Puurlain, Orkest Bazar, Mme 2 Cheveux, Ron Jaluai en Guapa zorgen ervoor dat je je niet snel zal vervelen in de erehaag.

Bekijk de wegbeschrijving en download je parkeerkaart voor supporters

Website Zottegem

Harelbeke (zondag 13 mei)

Het evenementendorp in de omgeving van het Forestiersstadion in Harelbeke, daar moet je zijn op 13 mei, Moederdag. Mama's krijgen er een attentie, maar ook alle anderen kunnen er vanaf 10.30 uur een geweldige dag beleven. Je kunt er namelijk paintballen, deelnemen aan volksspelen, lekker eten en drinken, genieten van optredens, je uitleven op springkastelen en zoveel meer.
Kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Lukt dit niet, dan kun je parkeren op de voorziene parking. Stewards wijzen je de weg. Er is ook een grote fietsenparking voorzien.

Programma optredens
10.30 u: KetnetBand
13 u: Chevy's (rockabilly, swing en rock-'n-roll)
14.30 u: Dj-set

Vorm mee de Langste Erehaag
Als we één moment moeten uitkiezen waarop je zeker aanwezig moet zijn? Dan is dat vanaf 11.30 u, want dan strijdt Harelbeke mee voor de Trofee van de Langste Erehaag. Zo luid en goed mogelijk de fietsers verwelkomen, daar draait het uiteindelijk allemaal om. Dus ga ervoor, geniet ervan en geef je helemaal. Of zoals ze dat in Harelbeke zeggen: "spann moar ulder kitten!" De dozen kippenvel en emmers liefde staan alvast klaar, de ballonplooiers, mobiele goochelacts en steltenlopers ook!

Bekijk de wegbeschrijving en download je parkeerkaart voor supporters

Website Harelbeke

En in Mechelen?

Daar valt natuurlijk ook heel wat te beleven! Bekijk het programma

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.