De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Parkeren in Mechelen en de middagsteden

Een boete of, nog erger, een weggesleepte wagen kan een flinke domper op je weekend zetten. Waar parkeer je dus best tijdens het hemelvaartweekend?

Mechelen

De hoofdparking die is voorzien voor de 1000 km, is de gratis grindparking langs het Douaneplein, net buiten de standsring en op ongeveer anderhalve kilometer van het stadscentrum. Om de grindparking te bereiken, volg je de 1000km-pijlen vanaf het Douaneplein tot voorbij de inrit van UGC. Vervolgens zie je aan je rechterkant de toegang tot de grindparking. Bekijk hier de uitgebreide wegbeschrijving en het plan. Download hier de parkeerkaart voor supporters.

Je kunt ook gratis parkeren op parking Douaneplein, vlakbij de grindparking. Opgelet: op het Douaneplein en parking Douaneplein is parkeren alleen toegestaan op de daarvoor aangeduide plaatsen. Parkeren tegen de spoorwegberm is bijvoorbeeld verboden, net als parkeren langs de weg op plaatsen waar geen parkeermarkering is voorzien. Bekijk hier de uitgebreide wegbeschrijving, het plan en waar je zeker niet mag parkeren.

Daarnaast heb je in Mechelen de keuze tussen duurdere parkings in het centrum en drie goedkopere randparkings, op het Rode Kruisplein en aan de Zandpoortvest. Deze randparkings zijn in het weekend en op feestdagen gratis en liggen op tien minuten wandelafstand van het centrum.

Middagsteden

In de middagsteden is er een verkeersplan met verschillende parkings. Iedere fietser heeft recht op één plaats op onze deelnemersparking, en daarnaast zijn er parkings voor medewerkers en voor het publiek:

  • voor de deelnemers = BLAUW
  • voor de supporters = GROEN

  • voor de medewerkers (organisatie/vrijwilligers) = ROOD

Opgelet! Zonder speciale P-kaart kun je niet parkeren. Fietsers en medewerkers krijgen hun blauwe parkeerkaart toegestuurd. Supporters kunnen hun parkeerkaart hier downloaden.

Hoe kun je de verschillende parkings bereiken?

  • als deelnemer
  • als supporter
  • als medewerker

Bij het naderen van de parkings zullen de gekleurde pijlen je de weg wijzen. Stewards leiden bovendien op de verschillende parkings alles in goede banen en zullen jou, indien de parking vol is, doorverwijzen naar parkeergelegenheden in de buurt.

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.