De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Registratie fietsers en koppeling aan pelotons

Het is van zeer groot belang dat alle fietsers op voorhand correct geregistreerd zijn: wie de fietsers zijn, welke etappe(s) ze rijden, aan welke snelheid ze die willen afleggen … Enkel op die manier kan de 1000 km vlot verlopen, is alles beschikbaar voor iedereen die er recht op heeft, en kunnen we garanderen dat iedereen verzekerd is.

Hoe verloopt de registratie?

  • De registratie van de fietsers verloopt dit jaar opnieuw in twee etappes:
    • Op vrijdag 17 maart krijgen alle titularissen een mail met de vraag om via de beheerpagina van hun team(s) de persoonsgegevens van al hun teamleden in te voeren. Dat kan vanaf maandag 20 maart.
    • Vanaf 20 april kunnen de titularissen hun teamleden dan koppelen aan de pelotons. Dus wie rijdt er welke rit, aan welke gemiddelde snelheid én in welke richting.
    • Uitzondering: De solofietsers krijgen vanzelfsprekend een vipbehandeling. Zij kunnen voor alle andere fietsers hun peloton kiezen. Breng je districtscoördinator daarom vóór vrijdag 7 april op de hoogte als je een solorijder bent.
  • De registratieperiode loopt tot donderdag 4 mei. Registreer echter zo snel mogelijk. Voor de veiligheid beperken we het maximum aantal fietsers per peloton. Zit je voorkeurspeloton vol, dan moet je mogelijk een andere snelheid kiezen. Er is sinds dit jaar wel een zevende peloton (24 of 27/bruin). En de snelheid en richting hiervan wordt pas tijdens de fietsersregistratie bepaald, afhankelijk van de populariteit van de andere pelotons. Heb je als titularis voor een fietser dus niet de gewenste snelheid kunnen kiezen, houd dan zeker verder in het oog welk peloton er nog bijkomt.
  • Om alles vlot te laten verlopen, kennen we aan elk team een uniek teamnummer toe. Dit wordt toegekend na sluiting van de registratieperiode en wordt op woensdag 17 mei per mail naar elke fietser gestuurd. Zorg ervoor dat iedere fietser van je team dit nummer bij de hand heeft wanneer zij/hij komt fietsen.
  • Belangrijk: Spoor je teamleden aan om ook alle praktische info te lezen. Iedereen dient van alle regels en tijdstippen op de hoogte te zijn. 

De 1000 km is een actie voor Kom op tegen Kanker

Zoek en steun een actie ten voordele van Kom op tegen Kanker, zet er zelf een op of neem deel aan het Plantjesweekend of de 1000 km.

Zorgvrijwilliger of actievoerder worden? Een gift doen? Een nalatenschap schenken? Er zijn tal van manieren om mee te helpen!

Kom op tegen Kanker investeert sterk in psychosociaal en biomedisch onderzoek. Lees meer over de talrijke projecten die we steunen.

Je hebt kanker? Dat heeft op heel wat vlakken ingrijpende gevolgen. Ontdek welke steun wij bieden.

Lees meer over de beleidsvoorstellen en standpunten. Ontdek wat we al hebben kunnen realiseren op dit vlak.